Munkahelyi szokások, amelyeket érdemes elkerülnünk

Munkahelyi szokások, amelyeket érdemes elkerülnünk

Amint azt a szólás is tartja, mi emberek a szokásaink rabjai vagyunk. Nincs ez másként természetesen a munkahelyi életben sem, ahol bizonyos cselekedeteink ugyancsak rendre megismétlődnek. A probléma akkor van, ha ezek hátráltatják a produktivitásunkat, és ezzel együtt a megítélésünkön is csorbát ejtenek. Sokszor azonban nehéz felismerni ezeket a rossz szokásokat, hisz olyannyira berögzültek, hogy szinte természetellenesnek éreznénk, ha nem így cselekednénk. Ezen felismerés elősegítése érdekében a következőkben összegyűjtjük azokat a rossz munkahelyi szokásokat, melyek a leggyakrabban hátráltatnak bennünket a munkavégzésben, illetve amelyek a legidegesítőbbek a kollégák számára. Ha ezek közül bármelyik igaz ránk, akkor itt az ideje, hogy tudatosítsuk magunkban: változtatnunk kell!

Állandó telefonnyomkodás

Bátran kijelenthető, hogy ez a leginkább időrabló tevékenység a munkahelyen. Sokan gyakorlatilag minden alkalmat megragadnak arra, hogy a telefonjukon babrálhassanak, és ezzel képesek rendszerint hosszú perceket eltölteni. Ha ránk is jellemző az állandó telefonnyomkodás, érdemes azonnal változtatnunk, mivel ily módon jelentősen javíthatjuk a munkahelyi produktivitásunkat. Gondoljunk csak bele hányszor zökkent ki bennünket a munkavégzés ritmusából 1-1 értelmetlen értesítés vagy üzenet, és meddig tart ezt követően újból elmélyedni a feladatokban. Már ha egyáltalán el tudunk, hisz a munkahelyi flow-élmény egyik alapvető feltétele a zavartalanság. Erről itt írtunk részletesebben:

https://kecskemetallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/1144/flow-elmeny-hogyan-lehet-megteremteni-a-munkahelyen

Arról nem is beszélve, hogy ezzel a szokásunkkal könnyen mások idegeire is mehetünk, hisz például, ha egy meeting közepette kezdjük el nyomkodni a telefonunkat, azzal egyértelmű jelét adjuk annak, hogy fejben egészen máshol járunk. Próbáljuk tehát elkerülni, hogy ilyen apróságok miatt konfrontációba keveredjünk kollégáinkkal.

Halogatás

A határidőket Kecskeméten is szigorúan kezelik a cégek, így biztosan nem leszünk népszerűek, ha folyamatosan elmaradásban vagyunk feladatainkkal. Gyakran ez a rendszeres halogatásra visszavezethető, hisz hajlamosak lehetünk arra, hogy időről időre csúsztassuk azokat a teendőinket, melyek elvégzéséhez éppen nincs túl sok kedvünk. Ennek eredményekét azonban könnyen eluralkodhat felettünk a káosz, így érdemes egyfajta rendszert belevinnünk a munkavégzésünkbe. Ezzel kapcsolatban itt fogalmaztunk meg jótanácsokat:

https://kecskemetallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/1127/munkahelyi-halogatas-mit-tehetunk-ellene

Folytonos késés

Számítanunk kell rá, hogy főnökeink nem fogják sokáig tűrni rendszeres késéseinket. Legyen szó a reggeli beérkezésről vagy akárcsak egy szimpla napi meetingről, törekedjünk arra, hogy időben megérkezzünk, mivel a rendszeres késés fegyelmezetlenségre, szétszórtságra utal, nem is beszélve arról, hogy mindenkivel szemben tiszteletlenség. Továbbá biztosak lehetünk abban, hogy nem marad mindez szó nélkül, rosszabb esetben pedig akár az állásunk elvesztését is eredményezheti.

Munkahelyi késés

Multitasking

A korábbiakban volt szó arról, hogy érdemes egyfajta rendszert beiktatnunk a munkavégzésünkbe. Nos, ez semmiképpen se a multitasking legyen, vagyis ne kezdjünk bele párhuzamosan több feladatba. Ilyenkor ugyanis valójában nem több feladatot végzünk egyszerre, hanem csak ugrálunk azok között, folyamatosan váltogatva a fókuszt. Ez pedig összességében rendkívül lerontja a hatékonyságunkat, és ahhoz vezet, hogy gyakorlatilag minden teendőnkkel megúszunk, ráadásul rendkívül ki is merülünk. A multitasking negatív hatásairól részletesebben az alábbi cikkben lehet olvasni:

https://kecskemetallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/1152/multitasking-avagy-a-hatekony-munkavegzes-illuzioja

Megállás nélküli panaszkodás

Természetesen mindenkinek vannak rosszabb napjai, és ilyenkor egyfajta megkönnyebbülést ad, ha problémáinkat elpanaszolhatjuk valakinek. A gond ott kezdődik, mikor már szinte mindennel kapcsolatban aggályaink támadnak, és gyakorlatilag semmivel sem tudunk elégedettek lenni. Ne csodálkozzunk rajta, ha ennek eredményeként a korábban egyébként türelmes munkatársaink is elfordulnak tőlünk. Próbáljunk tehát önfegyelmet tanúsítani e tekintetben is, és igyekezzünk a potenciális megoldásokra fókuszálni, ne pedig a probléma fennállásán rimánkodni.

Ha viszont úgy érezzük, hogy a rossz munkahelyi szokásaink elhagyásához egy új környezetre van szükségünk, akkor mindenképpen látogassunk el a https://kecskemetallas.hu/ főoldalára, és böngésszünk az aktuális lehetőségek között.