Az önbizalom kérdése a karrierépítésben

Az önbizalom kérdése a karrierépítésben

A karrierépítés sikerességét számtalan tényező befolyásolhatja, köztük az, hogy a munkavállaló mennyire bízik saját képességeiben és abban, hogy mindez elegendő a céljai megvalósításához. Jelentős előnnyel indulnak azok, akik egyfajta egészséges önbizalommal rendelkeznek, azaz tisztában vannak erőségeikkel, melyekre aztán tudatosan építkeznek is, illetve adott esetben a velük szemben megfogalmazott kritikát is képesek helyén kezelni. Jó hír, hogy az önbizalom fejleszthető, és vannak bizonyos praktikák is, melyekkel a magabiztosság látszatát tudjuk kelteni. A következőkben állásinterjús, illetve munkahelyi példákon keresztül bemutatjuk az önbizalom fontosságát, továbbá szót ejtünk az előbb említett praktikákról is.

Állásinterjú: hogyan sugallhatunk önbizalmat?

Egy állásinterjún fontos tisztában lennünk azzal, hogy nem csak az számít, hogy mit mondunk, hanem számos egyéb kisebb-nagyobb jelentőséggel bíró tényező is befolyásolja a rólunk alkotott összképet. Ha egy interjún például feltűnően idegesek vagyunk, az biztosan rányomja majd a bélyegét a teljesítményünkre is, hisz jóeséllyel mind a verbális, mind pedig a nonverbális kommunikációnk terén hibákat fogunk elkövetni. Ily módon pedig nehéz lesz meggyőznünk a toborzókat alkalmasságunkról, még ha szakmailag egyébként jól felkészültek is vagyunk.

A legegyszerűbb és egyben leghatékonyabb módja az önbizalmunk felturbózásának, ha alaposan felkészülünk az állásinterjúra. Gyűjtsük össze és vessük papírra azokat az erősségeinket, illetve elért sikereinket, melyekről azt gondoljuk, hogy a pozícióra való rátermettségünket bizonyítják. Érdemes továbbá az adott vállalatból is felkészülni, hisz a toborzók általában pozitívan értékelik, ha a pályázó alaposan utánajárt a cég tevékenységi körének, és tisztában van a főbb ismérveivel. Ezek a pozitív megerősítések pedig segíthetnek bennünket abban, hogy kicsit oldottabban legyünk képesek beszélni. Emellett pedig érdemes a leggyakrabban előforduló kérdésekből is készülni, amivel kapcsolatban ez a cikk adhat némi iránymutatást:

https://kecskemetallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/1105/allasinterju-kerdesek-erre-szamithatunk

Tanácsos továbbá a külsőségeknek és az egyes gesztusainknak is nagy jelentőséget tulajdonítani, ugyanis ezekkel is jelentős mértékben hozzájárulhatunk egy magabiztos összkép megteremtéséhez. Mindenképpen válasszunk elegáns öltözetet, olyat, amiben a magabiztosság mellett komfortosan is érezzük magunkat. Az interjú során pedig folyamatosan keressük a szemkontaktust az interjú résztvevőivel, valamint mosolyogjunk minél többet.

Magabiztosság a munkahelyen

A megfelelő mértékű munkahelyi önbizalomnak számos előnye van, többek között növeli a munkahelyi produktivitást, elősegíti a kollégák tiszteletének az elnyerését, illetve lehetővé teszi a hatékonyabb érdekérvényesítést. Jó hír, hogy dolgozzunk Kecskeméten vagy bárhol máshol az országban, vannak bizonyos lépések, melyeket követve elősegíthetjük, hogy fejlődést érjünk el a munkával kapcsolatos önbizalmunk terén. Ezek közül az egyik legalapvetőbb, hogy olyan konkrét célokat fogalmazunk meg, amik reálisan elérhetők, ugyanakkor egyben kihívás elé is állítanak.

Önbizalom a karrierépítésben

Jelentős javulást érhetünk el úgy is, ha olyan környezetet teremtünk magunk körül, amelyben komfortosan érezzük magunkat. Magyarán amennyire csak lehet, tegyük otthonossá a munkakörnyezetünket. Végezetül pedig tanácsos folyamatosan a fejlődésre koncentrálni, például oly módon, hogy új képességeket sajátítunk el. Főként azokra a területekre érdemes fókuszálni, amelyekhez a közvetlen munkatársaink nem igazán értenek. Jelentősen megdobhatja ugyanis az önértékelésünket, magabiztosságunkat, ha a segítségünket kérik bizonyos szituációkban.

Ha pedig úgy érezzük, hogy az önbizalmunkat leginkább a környezetváltás szolgálná, abban az esetben mindenképpen látogassunk el a https://kecskemetallas.hu/ főoldalára, és böngésszünk a legfrisseb állásajánlatok között.

 

KecskemetAllas.hu / N.G.