Kreativitásodat hasznosítanád a munkaerőpiacon? Ezekben a pozíciókban megteheted!

Kreativitásodat hasznosítanád a munkaerőpiacon? Ezekben a pozíciókban megteheted!

A kreatív munkaerőt mindig is nagyon keresték a cégek, a mai modern digitális világban pedig ez a tendencia csak fokozódni látszik. A kreatív szemléletmód ugyanis rendkívül sok területen hasznosítható, persze ehhez nélkülözhetetlenek az adott szakmához kapcsolódó elsajátított ismeretek is. Ezek együttes megléte rendkívül értékessé teheti a munkavállalót, kibontakoztatva előtte számos karrierlehetőséget. A következőkben mindenekelőtt összefoglaljuk, hogy pontosan mit is értünk kreativitás, kreatív szemléletmód alatt, ezt követően pedig bemutatjuk, hogy melyek az ezen kvalitást igénylő pozíciók közül a legnépszerűbbek a munkavállalók körében.

Mi az a kreativitás?

A kreativitást számos, egyébként eltérő területen tevékenykedő szakember definiálta már. Többségük egyetértett abban, hogy a kreativitás szorosan összefügg az eredetiséggel és a hatékonysággal. A kreatív gondolkodás lehetővé teszi egy probléma több oldalról történő megközelítését, továbbá olyan elemek összekapcsolását, amelyeket mások egymástól függetlennek és össze nem illőnek tartanak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a kreativitás nem csupán a gondolkodásra vonatkozik. A kigondoltak megvalósításának hiányában ugyanis inkább csak egy jó ötletről beszélhetünk, mintsem kreativitásról. További érdekességek a kreativitással kapcsolatban az alábbi cikkekben:

https://mindsetpszichologia.hu/milyen-a-kreativ-szemelyiseg

https://onfejlesztoakademia.hu/kreativitas/

Legnépszerűbb kreatív munkakörök

A legnépszerűbb kreatív munkakörök többsége Kecskeméten is elérhető. Ilyen például a marketinges pozíció, amire szólóan több hirdetést is találhatunk a város álláslehetőségeit böngészve. A marketingesek feladatai meglehetősen sokrétűek, ebből adódóan a szakmán belül rengeteg munkakört különböztetünk meg. Az azonban összességében elmondható, hogy a kreativitás minden esetben fontos szerepet játszik a feladatok hatékony ellátásban.

A grafikus szakma szintén a kimondottan nagy kreativitást igénylő állások közé tartozik. Alapvetően két területre oszthatjuk: alkalmazott grafikus és tervező grafikus. Az alkalmazott grafikus több tevékenységi kört is magába foglal, ide tartozik például az arculattervezés, logótervezés, reklámanyagok, plakátok, szórólapok megtervezése. A tervező grafikus pedig főként a termék, illetve a márka kinézetének, betűtípusának, képi világának és megjelenési formájának megtervezésével foglalkozik.

Kreatív szakma

A webdesigner manapság egy rendkívül felkapott szakma, és hiba lenne azt állítani, hogy ne igényelne nagyfokú kreativitást. Feladatuk, hogy az ügyfél által meghatározott módon tervezzenek meg és hozzanak létre egy weboldalt. Ez természetesen magában foglalja magának az oldalnak az arculatát is, ami sok esetben némi grafikai gyakorlatot is igényel. Emellett a SEO szempontokat is figyelembe vevő szövegírás is a munkájuk részét képezheti, ami szintén megkívánja a kreatív szemléletmódot.

Ha pedig már a szövegírásnál tartunk, a szövegírói munkakört önmagában is egy kreatív szakmának tekinthetjük, hisz megrendeléstől függően sokszor olyan témákat kell feldolgozniuk, amelyek egyébként meglehetősen távol állnak érdeklődési körüktől. Ahhoz pedig, hogy ennek ellenére is figyelemfelkeltő és minőségi szöveget írjanak elengedhetetlen tulajdonság a kreativitás.

Nem hagyhatjuk ki a felsorolásunkból a rendezvényszervezők munkáját sem, akik egy-egy esemény megszervezésekor számtalan területen bontakoztathatják ki kreatív énjüket. Ebbe többek között beletartozik a rendezvény forgatókönyvének az elkészítése, magának az eseménynek a promotálása, az egyes programok lebonyolítása, illetve az időközben esetlegesen felmerülő problémák és bonyodalmak kezelése.

Végül pedig a gasztronómia területét sem hagyhatjuk ki, ha a kreatív szakmákat tárgyaljuk, hisz például egy szakács vagy cukrász sem tud kiemelkedő lenni a hivatásában kreativitás nélkül. Amíg a szakácsok például a menüsor összeállításánál, a főzéshez szükséges alapanyagok és azok mennyiségének meghatározásánál, addig a cukrászok a sütemények díszítésénél, tálalásánál kamatozhatják ezen kvalitásukat.

Ha pedig szívesen elhelyezkednél ezen szakmák valamelyikében, akkor mindenképpen kövesd figyelemmel a  https://kecskemetallas.hu/ főoldalát a legfrissebb állásajánlatokért.

 

KecskemetAllas.hu / N.G.