Építs karriert a sport területén Kecskeméten!

Építs karriert a sport területén Kecskeméten!

A sport sokunk életében rendkívül fontos szerepet tölt be, ugyanakkor általában csak szabadidős tevékenységként gondolunk rá. Természetesen nem mindenki esetében van ez így, szép számmal akadnak olyanok is, akik nem csak hobbiként, hanem egyben karrierépítési lehetőségként is tekintenek a sportra, és például edzőként vagy egyéb sporthoz közeli szerepkörben képzelik el magukat a jövőben. A következőkben nekik szeretnénk kedvezni azzal, hogy bemutatjuk azokat a Kecskeméten is induló képzéseket, amelyeket elvégezve van lehetőségük elindulni a pályán.

Milyen tulajdonságokra, kompetenciákra lesz szükséged?

Bármilyen sporttal kapcsolatos munkakörről is beszélünk, az egyik legfontosabb tulajdonságot a sport és a mozgás szeretete jelenti. Enélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy valaki sikeres legyen a pályán. Rendkívül fontos kvalitás továbbá a kommunikációs képesség, hisz az ilyen jellegű munkakörökben napi szinten több eltérő személyiségű, mentalitású és motiváltságú emberrel kell együtt dolgozni, ami csak ezen készség birtokában lehet hatékony.

Persze ezek meglehetősen általános tulajdonságok, úgyhogy szűkítsük a kört, és vegyük példaként a legnépszerűbb sportos munkakört, vagyis a különböző edzői pozíciókat. Bármilyen edzőről is legyen szó, alapvető elvárás velük szemben a szakmai hozzáértés. Itt most nem csupán az edzői képesítés meglétére gondolunk, hisz ennek megszerzésével senki sem válik automatikusan jó edzővé. További, önszorgalomból elsajátított ismeretekre, valamint saját tapasztalatokra is szükségük van ahhoz, hogy hitelt teremtsenek szakmai felkészültségüknek.  

Mindemellett pedig nem mehetünk el az olyan tulajdonságok, illetve jellemzők mellett sem, mint a magabiztos kiállás és megjelenés. Ennek fontosságának megértéséhez elég, ha csak belegondolunk abba, hogy például egy személyi edző kiválasztásakor milyen megjelenésű szakembert részesítenénk előnyben. Valószínűleg olyat, akinek megjelenése a fit, sportos és egészséges életmód eredményét tükrözi.

Képzési lehetőségek Kecskeméten

Kecskeméten a különböző edzői képzések széles választékát kínálja az OKTÁV Továbbképző Központ Zrt. Sportedzői tanfolyam indul az alábbi sportokra vonatkozóan: jégkorong, tájékozódási futás, testépítés-fitness, úszás, vívás, vízilabda. Ezek a képzések jellemzően 8 hónapot vesznek igénybe, előfeltételük az érettségi, és az egészségügyi alkalmassági megléte, valamint meghatározott mértékű tapasztalattal is kell rendelkezni az adott sportággal kapcsolatban. Ezek mellett egy 4 hónapos erőnléti tréner, illetve egy 9 hónapos regeneráló wellnes szakember képzés is elérhető az intézménynél. További részletek:

https://oktav.hu/kepzeseink

A kecskemétieknek érdemes ezenkívül a MESTO Csoport Kft. képzéskínálatát is megtekinteniük, az intézménynél ugyanis csoportos fitness instruktori képesítést is lehet szerezni. A tanfolyam 6 hónapos, melynek végeztél a képesítés megszerzői alkalmassá válnak arra, hogy csoportos órát, illetve csoportos funkcionális edzést tartsanak fitnesz és wellness klubokban. További információk a képzéssel kapcsolatban:

https://felnottkepzotanfolyamok.hu/tanfolyamok/aE-Csoportos-Fitness-Instruktor-tanfolyam-gyakorlattal-Szakkepesito-vizsgara-felkeszito-szakmai-kepzes-8723#tanfolyam-adatai

fitness edző

A személyi edzői képesítés iránt érdeklődőknek pedig tanácsos lehet megtekinteni a TanfolyamOKJ.hu lehetőségét. Az általuk hirdetett tanfolyam 6-8 hónapot vesz igénybe, és előfeltétele az érettségi, az egészségügyi alkalmassági, valamint a szakmai előképzettség megléte, amivel kapcsolatban az alábbi képesítések elfogadhatóak: sportoktató, sportedző, csoportos fitness instruktor, fitness instruktor, rekreációs mozgásprogram-vezető, gyógytornász, felsőfokú testkulturális szakképzettség. További információk:

https://tanfolyamokj.hu/szemelyi-edzo-allamilag-tamogatott-szakkepzes-kecskemet/#kitolt

Látható tehát, hogy Kecskeméten minden lehetőséged megvan arra, hogy sporttal kapcsolatos képesítésre tegyél szert és karriert építs ezen a területen. Sok esetben ezek a tanfolyamok ráadásul hétvégi ütemezéssel indulnak, vagyis akár a főállásod mellett is részt vehetsz rajtuk, megalapozva ezzel a karrierváltásod.

 

KecskemetAllas.hu / N.G.