Kitanulnád az ingatlanközvetítői szakmát? Kecskeméten van rá lehetőséged!

Kitanulnád az ingatlanközvetítői szakmát? Kecskeméten van rá lehetőséged!

Mára már sokan kételkedve viszonyulnak az ingatlanközvetítői szakmához, pedig az ezredforduló környékén még egy rendkívül népszerű hivatásnak számított. Meg kell hagyni, a szakma azóta valóban felhígult, aminek legfőbb oka, hogy sokan mindenféle elhivatottság és alázat nélkül, pusztán pénzszerzési célból kezdtek el ingatlanközvetítéssel foglalkozni. Ettől független nem szabad elvitatni, hogy továbbra is tevékenykednek kiváló szakemberek a területen, akik nemcsak mint pénzforrásra, hanem mint hivatásra tekintenek az ingatlanközvetítői szakmára. Ha téged is ez a fajta hivatástudat hajt, és szeretnél még többet megtudni a szakmáról, illetve annak kitanulási lehetőségeiről, akkor ez a cikk neked szól!

Az ingatlanközvetítő feladatai

Az ingatlanközvetítők alapvető feladata, hogy összekapcsolják az ingatlanpiacon fellelhető keresletet és kínálatot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azokat a személyeket, akik a lakásukat eladnák vagy kiadnák összekötik azokkal, akik lakást vásárolnának vagy bérelnének. Ez a folyamat ugyan egyszerűnek hangzik, a valóságban azonban komplexebb, illetve kiegészül más tevékenységekkel is.

Az ingatlanközvetítők a hétköznapjaik egy jelentős részét ingatlanok felkutatásával töltik, pontosabban fogalmazva felveszik a kapcsolatot azokkal a személyekkel, akik értékesítenék ingatlanjaikat. Ilyenkor arról kell meggyőzniük az ingatlan tulajdonosát, hogy segítségükre tudnak lenni az értékesítés folyamatában. Ha létrejön az együttműködés, akkor az ingatlan tulajdonosa, illetve az ingatlanközvetítő beállítja az ingatlan árát, ami a piaci árnál általában valamivel magasabb, ugyanis számítani lehet rá, hogy a vevő majd alkudni próbál.

Ezt követően veszi kezdetét az értékesítési folyamat, melynek során az ingatlanközvetítőnek vevőt kell találnia. Ehhez fontos, hogy minőségi képeket készítsen az ingatlanról, és hogy olyan marketinget biztosítson neki, ami felkelti a komoly vevők érdeklődését. Ha ez sikeresen megtörtént és jelentkeznek vevőjelöltek, akkor az ingatlanközvetítő következő feladata, hogy körbevezesse az érdeklődőket és részletekbe menő alapossággal bemutassa az értékesíteni kívánt ingatlant. Amennyiben ez pozitívan alakul és szándék mutatkozik a vevők részéről az ingatlan megvásárlására, abban az esetben megkezdődhetnek az ártárgyalások. Ennek sikeres lefolyása esetén már „csak” a papírmunka van hátra (pl. adásvételi szerződés elkészítése, földhivatali ügyintézés stb.). További részletek:

https://alfakapos.hu/hogyan-es-mennyit-dolgozik-egy-sikeres-ingatlankozvetito/

https://tudastar.ingatlan.com/vennek/ingatlankozvetito-feladata/

A szakma előnyei, hátrányai

Az ingatlanközvetítői szakma egyik fő előnye, hogy viszonylag rugalmas időbeosztást biztosít. Fontos ugyanakkor hozzátenni, hogy az időbeosztás tekintetében egyfajta alkalmazkodóképességet is megkíván, mivel az ingatlanközvetítőknek javarészt az ügyfeleik ráéréshez kell igazodniuk.  Mindenképpen említésre méltó jellemzője még a szakmának, hogy a legtöbb cég általában nem alkalmazottként foglalkoztatja az ingatlanközvetítőket, hanem mint vállalkozó működik velük együtt. Ez esetben is érezhető tehát egyfajta kettőség: egyrészt szinte nem lesz a bérednek felső határa, magad oszthatod be az idődet, továbbá egyszerre több lábon is állhatsz, ugyanakkor mindig ott lesz az a fajta bizonytalanság, ami a vállalkozói létet általánosságban jellemzi.

Ingatlanközvetítő szakma előnyei

Lehetőségek a szakma kitanulására Kecskeméten

Az ingatlanközvetítői képesítés megszerzésére Kecskeméten is adottak a lehetőségek. Érdemes lehet például utánajárni a MESTO Csoport Kft. tanfolyamának, ami egy 4 hónapos, szombati ütemezésű képzésen keresztül biztosít lehetőséget a szakma kitanulására. Részletek a tanfolyammal kapcsolatban:

https://felnottkepzotanfolyamok.hu/tanfolyamok/aE-Ingatlankozvetito-tanfolyam-Szakkepesito-vizsgara-felkeszito-szakmai-kepzes-8699#tanfolyam-adatai

Az ingatlanközvetítői képzések esetében pedig fontos azt is megjegyezni, hogy sokuk online formában indul, azaz nem feltétlenül kell kizárólag a kecskeméti lehetőségekben gondolkodnod. Online kurzusokat indít többek között az Alfa Kapos Képző Központ Kft., az EFEB Online Akadémia és a Pannon Kincstár is. Érdemes lehet tehát ezen intézmények képzéskínálatát is megtekintened, ha inkább az online kurzusokban gondolkodsz.

 

KecskemetAllas.hu / N.G.