Mit tehetünk a munkahelyi feljebb lépés érdekében?

Mit tehetünk a munkahelyi feljebb lépés érdekében?

A karrierépítés egy szakaszos folyamat, melynek során sokszor nagyon keményen kell dolgoznunk annak érdekében, hogy magasabb szintekre, pozíciókba juthassunk. Nem mindenkit hajtanak ilyen célok, ugyanakkor akiket igen, azok gyakran frusztrálva érezhetik magukat az miatt, hogy hiába tesznek meg minden tőlük telhetőt, a várt előléptetés csak nem akar elérkezni. A következőkben arra vonatkozóan fogalmazunk meg néhány jótanácsot, hogy miként tudjuk ezen folyamatot felgyorsítani, valamint összegyűjtjük azokat a viselkedési formákat, amelyeket mindenképpen kerülnünk kell, ha eséllyel akarunk pályázni magasabb pozíciókra.

Tippek az előléptetés eléréséhez

Az első és az egyik legfontosabb tanács, hogy igyekezzünk teljes mértékben beilleszkedni a vállalati kultúrába. A cégek Kecskeméten is nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy közös célokat, értékeket fogalmazzanak meg. Akkor fogunk tudni csak igazán jól teljesíteni, ha ezen célkitűzéseket és értékrendet mi is a magunkénak tekintjük. Vezetői pozícióban pedig ez már alapvető elvárásként fogalmazódik meg, vagyis amennyiben ambícióink vannak az előléptetésre vonatkozóan, abban az esetben mindenképpen el kell sajátítanunk a cég kommunikációs stílusát, munkamódszereit és a vállalati kultúra egyéb elemeit. A vállalati kultúráról részletesebben az alábbi cikk ír:

https://gyorallas.hu/utmutato-allaskeresoknek/964/aminek-jelentkezes-elott-erdemes-utanajarni-fokuszban-a-vallalati-kultura

Rendkívül fontos emellett a rugalmasság is. A mai felgyorsult vállalati életben megdöbbentő sebességgel változnak a termelési módszerek, céges szoftverek, iparági sajátosságok. Ahhoz, hogy alkalmassá váljunk az előléptetésre, minden ilyen változást felkészülten kell kezelnünk és nem szabad ódzkodnunk az innovációtól. Sőt, ez utóbbival kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy akár mi magunk is előállhatunk ötletekkel. Még ha nem is kerülnek megfogadásra és alkalmazásra újító szándékú gondolataink, legalább jelét mutatjuk annak, hogy keressük azokat a lehetőségeket, amelyek a cég fejlődését eredményezhetik.

Ugyancsak az esélyeinket fogja növelni, ha hatékonyan tudunk együtt működni munkatársainkkal, valamint képesek vagyunk a közösség érdekeit a sajátjaink elé helyezni. Egy jó vezetőnek például alapvető feladata, hogy elősegítse az együttműködést a csapaton belül, tehát a feljebb lépés elérésének az érdekében jó pont lehet, ha eredményeket tudunk felmutatni ezen a területen. Éppen ezért mindig törekedjünk arra, hogy közelítsük az álláspontokat a csoporton belül, ne pedig széthúzást generáljunk.

Munkahelyi előléptetés

Végezetül pedig ne feledkezzünk meg munkatársaink támogatásáról sem. Teremtsük meg annak érzetét, hogy hozzánk bármilyen esetben lehet fordulni, hisz segítő szándékkal fogjuk viszonozni azt. Összességében tehát váljunk egy stabil és meghatározó pontjává a cégnek. Mindemellett pedig maradjunk optimisták, és higgyük el, hogy a kemény munkánk kifizetődik. További jótanácsok az előléptetés elérésével kapcsolatban:

https://thebusiness.blog.hu/2017/08/23/6_jel_hogy_keszen_allsz_az_eloleptetesre

Ami biztosan nem vezet sikerre…

Az előléptetésért természetesen keményen kell dolgoznunk, ugyanakkor semmi esetre se váljunk idegesítő, mindenkinek a munkájába beleokoskodó kollégává. Sok esetben úgy tűnhet, hogy ez a fajta mindentudó attitűd imponál a főnöknek, ugyanakkor ők is pontosan tudják, hogy egy ilyen munkatárs nem alkalmas vezetői pozíció betöltésére. Nagyon rossz szellemiség emellett az is, ha folyamatosan a kollégáink túllicitálására törekszünk, például a közös ötletelés során. Képesnek kell lennünk elismerni a másik teljesítményét, nem szabad, hogy ezzel a fajta törtető magatartással romboljuk a csapat összteljesítményét. Ezek mellett pedig a felelősségvállalásról sem szabad megfeledkeznünk, ugyanis a hárító magatartás szintén nem olyasvalami, ami a magasabb pozícióra vonatkozó alkalmasságunkat bizonyítja.

Ha pedig úgy érezzük, hogy csak munkahelyváltás útján tudunk feljebb lépni, akkor látogassunk el a https://kecskemetallas.hu/ főoldalára, és nézzünk szét az aktuális lehetőségek között.

 

Kecskemetallas.hu / N.G.