Nyelvtanulás? Rengeteg a lehetőség Kecskeméten!

Nyelvtanulás? Rengeteg a lehetőség Kecskeméten!

A nyelvtudás manapság egy megkérdőjelezhetetlenül fontos kvalitás a munkaerőpiacon. Szinte alig találunk már olyan álláshirdetést, ahol a munkáltatók legalább előnyként ne tüntetnék fel valamelyik idegen nyelvnek az ismeretét. Nem szabad azonban kétségbe esnünk, ha nem jeleskednénk ezen a területen, hisz nyelvet tanulni gyakorlatilag sohasem késő, és ma már rengeteg eszköz áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy sikerrel elérjük az idegennyelv-tudásunk fejlesztésével kapcsolatos céljainkat. Ezek egyikét jelentik a nyelviskolai kurzusok, ahol képzett, az adott nyelvet kiemelkedően beszélő nyelvtanároktól van lehetőségünk tanulni.

A nyelvtudás fontossága a munkaerőpiacon

Az álláshirdetéseket vizsgálva manapság azt tapasztaljuk, hogy a szellemi munkák legkevesebb háromnegyedénél szükséges valamilyen nyelvismeret. Sok vállalatnál annak ellenére is megkövetelik a nyelvtudást, hogy a munkavégzés egyébként magyarul zajlik. Ennek az az oka – főként a multinacionális cégek esetében –, hogy a vállalat külföldi befolyásoltságából adódóan a belső kommunikáció idegen nyelven történik, illetve a vezetés tagjai sem egyöntetűen magyar anyanyelvűek.

A legkeresettebb nyelv Kecskeméten is egyértelműen az angol, viszont ez az, amit egyben a legtöbben beszélnek, így érdemes egy második nyelvet is kitanulnunk ahhoz, hogy előnyre tegyünk szert a többi munkavállalóval szemben. Az angolon kívül rendkívül keresettek még a német, esetleg francia nyelvtudással rendelkezők, továbbá a spanyol és olasz nyelvismerettel is meglehetősen jól lehet boldogulni a munkaerőpiacon. Érdekesség ezenkívül, hogy a szolgáltató központok esetében kimondottan népszerűek a skandináv nyelvek (svéd, dán, norvég, finn), így akár ezek kitanulásán is elgondolkodhatunk, ha ilyen területen szeretnénk elhelyezkedni.

Nyelviskolák Kecskeméten

A kecskemétiek jó helyzetben vannak a nyelvtanulás tekintetében, hisz több nyelviskola is található a városban. Közülük az egyik legnépszerűbb a Katedra Nyelviskola, ahol van lehetőség egyéni és csoportos képzésen is részt venni, mindkét esetben online és tantermi formában egyaránt. Az intézményben szinte végeláthatatlan a megtanulható nyelvek sora, gyakorlatilag a legnépszerűbb idegen nyelvek mindegyikéből elérhetőek kurzusok. További részletek az intézmény honlapján:

https://kecskemet.katedra.hu/

Jó lehetőségeket kínál továbbá a nyelvtanulásra a Coventry House Nyelviskola is, ami egyben Kecskemét első nyelviskolája is. A több mint 30 éves múltra visszatekintő intézményben jelenleg angolul és németül lehet tanulni, és a tanfolyamok egyéni és kis létszámú csoportos, illetve online és tantermi formában is indulnak. Bővebb információk az alábbi linken keresztül elérhetőek:

http://www.coventry.hu/index.php?lang=hu&f=nyelvtanfolyamok_fooldal

Nyelvtanulás Kecskeméten

Ugyancsak angol és német nyelvekből indít tanfolyamot a Hello English Nyelviskola, ahol kifejezetten nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy a tanulók a saját tempójukban és a saját időbeosztásuk szerint haladjanak a tananyaggal. Külön előnyt jelenthet, hogy nem kell csoportindulásokra várni, ugyanis a nyelviskola az egyéni oktatásra épít, azaz a beiratkozást követően szinte azonnal meg lehet kezdeni a tanulást. További részletek:

https://nyelviskola-kecskemet.hu/Nyelviskolank

Végül pedig érdemes a MySchool Nyelviskola kínálatára is felhívni a figyelmet, akik kimondottan az angol nyelv oktatásával foglalkoznak. Három típusú tanfolyam elérhető az intézményben: normál csomag, aktív csomag és intenzív csomag. A normál csomag 9 hónap hosszúságú és heti 4 órát, az aktív csomag 9 hónap hosszúságú és heti 6 órát, míg az intenzív csomag 4 hónap hosszúságú és heti 9 órát foglal magában. Bővebb információk a képzéssel kapcsolatban:

https://www.angolnyelviskola-kecskemet.hu/

Ha pedig már rendelkezünk nyelvtudással, amit a munkaerőpiacon kamatoztatnánk, akkor mindenképpen látogassunk el a https://kecskemetallas.hu/ főoldalára és böngésszünk az aktuálisan elérhető, több esetben nyelvtudást is igénylő pozíciók között.

 

KecskemetAllas.hu / N.G.