Ezek a cégek Kecskemét legnagyobb munkáltatói!

Ezek a cégek Kecskemét legnagyobb munkáltatói!

Kecskemét az iparát tekintve jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben. Ez együtt járt azzal is, hogy rengeteg munkahely teremtődött, ami különösen vonzóvá tette a várost a munkavállalók számára. Emellett Kecskeméten magas szintű oktatás is folyik, aminek köszönhetően sok fiatal határozza el, hogy itt kezd karrierépítésbe. A következőkben összefoglaljuk, hogy melyek a város legnagyobb munkáltatói, továbbá szót ejtünk minden esetben arról is, hogy elsősorban milyen kvalitású és képzettségű munkavállalók pályáznák meg eséllyel egy-egy pozíciót az adott vállalatnál.

Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Kecskemét gazdasági fellendülését egyértelműen a Daimler AG megjelenésétől számítjuk, ami 2008-ra datálható. A cégcsoporthoz tartozó Mercedes-gyár 2012-ben márciusában kezdte el ténykedését, és azóta már több ezer munkavállalóra bővült létszáma. A cég karrieroldalát böngészve alapvetően azt látjuk, hogy három területre keresnek munkavállalókat: fizikai pozíció, gyakornoki pozíció és szellemi, adminisztratív területek. A szellemi pozíciók esetét külön érdemes kiemelni, ott ugyanis rendkívül szerteágazó területeken dolgozhatnak a munkavállalók, beleértve a logisztika, minőségirányítás, pénzügy és kontrolling, beszerzés, személyügy, információtechnológia és más egyéb területeket. További információk az elhelyezkedési lehetőségekről a cég karrier oldalán:

https://www.gyar.mercedes-benz.hu/index.php/hu/karrier

A vállalt szoros együttműködésben áll a Neumann János Egyetemmel, ahol a hallgatók akár duális képzésen keresztül is megszerezhetik a diplomájukat. Ez azt jelenti, hogy az elméleti képzés mellett gyakorlati tapasztalatokra is szert tehetnek, méghozzá aktívan tevékenykedve magánál a Mercedesnél. Duális képzésen keresztül egyébként például alábbi szakok elvégezhetőek: járműmérnök, mérnök-informatikus, pénzügy- és számvitel, logisztikai mérnök. További információk ezen lehetőséggel kapcsolatban:

https://www.gyar.mercedes-benz.hu/index.php/hu/kepzes/dualis-egyetemi-kepzes

ACPS Automotive Kft.

A németországi központú ACPS cégcsoport alá tartozó vállalat 2003-ban kezdte meg a működését Kecskeméten, és jelenleg több mint 1600 munkavállalót foglalkoztat. A cég dinamikusan fejlődik, fő tevékenységi körét a vonóhorgok gyártása jelenti, melyből évente több mint 1,2 milliót ad el. Természetesen a vállalatnál fizika és szellemi pozíciókban egyaránt van lehetőség elhelyezkedni.

Kecskemét állás

A fizikai munkakörök esetében elérhetőek kimondottan betanított munkák is, amelyre az alapfokú végzettséggel rendelkezők is bátran pályázhatnak. Emellett persze vannak szakirányú végzettséget megkövetelő állások is, olyanok mint például a CNC gépbeállító, CNC gépkezelő, elektromos karbantartó vagy heggesztő. A szellemi munkakörökben alapvetően öt területre várják a jelentkezőket: pénzügy/HR/adminisztráció, minőségbiztosítás, termékfejlesztés/R&D, gyártás/termelés, logisztika. Részletek a cég weboldalán:

https://acps.hu/karrier

Univer cégcsoport

A kecskeméti székhelyű, 100%-ban magyar tulajdonban lévő cégcsoport a hazai élelmiszeripar egyik kiemelkedő szereplőjévé nőtte ki magát, és mára jóval több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat. Az elhelyezkedési lehetőség ez esetben is adottak, a cég fizikai és szellemi munkákat egyaránt kínál. Az alapfokú végzettséggel rendelkezők munkát vállalhatnak például csomagolóként vagy anyagkimérőként, releváns szakmunkás bizonyítvány birtokában dolgozni lehet élelmiszeripari szakmunkásként, géplakatosként, esetleg áruelőkészítő- anyagmozgatóként, míg felsőfokú végzettséggel kontroller vagy energetikai menedzser pozíciók is elérhetővé válnak. Persze a lista nem teljes, az összes lehetőségért érdemes a cég karrieroldalára ellátogatni:

https://www.univer.hu/hu/karrier

FORNETTI Kft.

A fagyasztott pékárú gyártásával és forgalmazásával foglalkozó vállalat gyártóüzeme és franchise-központja 2001-ben nyitotta meg kapuit Kecskeméten (a cég alapítása egyébként 1997-re datálható). A Fornetti Holdingnak 4 üzeme van, ebből kettő Magyarországon (Kecskemét, Kiskunfélegyháza), egy Romániában (Temesvár), és egy Bulgáriában (Ihtiman). Az álláslehetőségek itt is változatosak, de főként különböző szakmunkákra irányulnak, mint például villanyszerelő, raktári targoncás rakodó, karbantartó lakatos, villamos karbantartó. További információk az elérhető pozíciókkal kapcsolatban:

https://www.fornetti.hu/karrier  

Kecskeméti vállalatok listája: https://kecskemetallas.hu/vallalatok

Ha pedig álláskeresőként a legújabb lehetőségek után kutatunk, mindenképpen látogassunk el a https://kecskemetallas.hu/ főoldalára és böngésszünk az aktuális ajánlatok között.

 

KecskemetAllas.hu / N.G.