Így viheted sikerre az egyéni vállalkozásodat Kecskeméten

Így viheted sikerre az egyéni vállalkozásodat Kecskeméten

Karrierje során szinte mindenki elgondolkodik azon, hogy kipróbálja-e magát vállalkozóként is. Sokan nem mindjárt egy cég megalapítását tűzik ki céljukként, hanem először kisebben, mint egyéni vállalkozó tervezik az indulást. A következőkben ezért bemutatjuk az egyéni vállalkozás indításának módját, valamint egy kis iránymutatással is szolgálunk azt illetően, hogy milyen mentalitást követve viheted sikkere a vállalkozásodat.

Az egyéni vállalkozás indításának lépései

Az egyéni vállalkozás indítása jóval egyszerűbb, mint más vállalkozási formáké, így általában a kezdő vállalkozók ebben a formában kezdik karrierjüket. A vállalkozás elindításhoz alapvetően két út állhat előtted: hagyományos módon, azaz személyes ügyintézéssel, vagy online, Ügyfélkapun keresztül. Érdemes inkább utóbbit választani, hisz időt spórolsz, valamint Ügyfélkapura vállalkozóként előbb-utóbb mindenképpen szükséged lesz.

Ha rendelkezel Ügyfélkapuval és ezt a módszert választod, akkor magát a vállalkozást a Webes Ügysegéd felületén indíthatod el, az „Egyéni vállalkozás” menüpontot választva. Az Ügyfélkapus bejelentkezést követően az alábbi adatokkal kell feltöltened a rendszert:

  • Személyes adatok
  • Székhely
  • Tevékenységi kör
  • Adózási adatok

Ha mindez megvan, akkor már csak az adatok ellenőrzése, a nyilatkozattétel, valamint a végső ellenőrzés a feladatod ebben a fázisban. Ezt követően a NAV a kérelem elfogadását követően kiküldi majd az adószámodat.

A feladataid ugyanakkor összességében itt még nem értek véget, hisz 5 napon belül be kell jelentkezned a székhelyed szerinti Kereskedelmi és Iparkamaránál, ahol 5000 forint kamarai tagdíjat is be kell fizetned (ezt utána évente egyszeri alkalommal ismételten fizetned kell). Nem ez az egyetlen adóteher, amivel a vállalkozásod indítása során szembesülni fogsz, ugyanis a helyi iparűzési adó szintén a befizetendő kötelességeid közé tartozik majd. Ennek mértékéről és határidejéről az önkormányzat fog tájékoztatni az Ügyfélkapun keresztül.

Sikeres egyéni vállalkozás

A vállalkozásod ezt követően akkor tekinthető aktívnak, ha megérkezett a visszaigazolás az Ügyfélkaputól, illetve az Önkormányzattól is. Ezután már csak azt kell eldöntened, hogy papír alapon fogsz-e számlázni, vagy regisztrálsz egy online számlázó programba. Ennek menetéről, valamint az előző lépésekről részletesebben az alábbi cikkekben olvashatsz:

https://targeter.hu/egyeni-vallalkozas-inditasa/

https://features.hu/egyeni-vallalkozas-inditasa/

Mi vezethet sikerre?

Egy vállalkozás indítása, függetlenül attól, hogy ezt Kecskeméten vagy bárhol máshol az országban teszed nagy felelősség, ami megkívánja, hogy mentalitásodat is ehhez a léthez igazítsd. Merj merészet álmodni és sikerekben gondolkodni, ugyanakkor számíts arra, hogy az utad tele lesz majd kihívásokkal. Olyan területen érdemes csak vállalkoznod, ami valóban a szenvedélyed, hisz ez késztet majd arra, hogy kihozd magadból a maximumot. Fontos továbbá, hogy elfogadd: a vállalkozásod csak akkor lehet sikeres, ha hajlandó vagy a kemény munkát beletenni még akkor is, ha ez bizonyos áldozatokkal jár majd.

Nem szabad továbbá megfeledkezned a kapcsolatépítés fontosságáról sem, alkalmazottként és vállalkozóként is ez a siker egyik legfontosabb összetevője többek között Kecskeméten is. Végezetül pedig nem mehetünk el a tanulási vágy, illetve az ezzel kapcsolatos alázatosság mellett sem. Bármilyen sikereket is érsz majd el, fontos, hogy sohase válj önteltté és arrogánssá, mert könnyen azon kaphatod magad, hogy versenytársaid felülkerekednek rajtad. Fogadd el, hogy mindig van mit tanulnod és mindig tehetsz lépéseket annak érdekében, hogy fejleszd a terméked, szolgáltatásod.

 

KecskemetAllas.hu / N.G.